Labels

Pages

Followers

Sunday, December 19, 2010

Ish..Sombongnya Minah tue…Part 1

Salam sejahtera buat semua..tajuk macam gempak jer nie..of coz la..heehe..setiap manusia itu di kurniakan oleh Allah nafsu masing-masing…dan pelbagai ragam sikap..mereka.melepasi umur baligh..mula timbul rasa kasih dan sayang sesame insan..kalau ikut ilmu kaunseling yang di ceritakan oleh Sigmund Frued yang merupakan pengasas kepada teori Psikoanalitik..menyatakan bahawa..manusia ada mengalami peringkat perkembangan personality..diantara peringkat tersebut ialah  Latency/pendaman dan peringkat Genital/shahwat..pada dua peringkat inilah manusia mula ingin memendam rasa,mengenal cinta dan mencurah rasa…ish tinggi nau ayat nie..heheehe
Ingat tak kisah kita masa mula-mula bersekolah dulu..selain blajar…kan ada kawan-kawan kita yang mula-mula..malu jer…nak bersembang pun dua patah jer..pastu lama2 kita makin akrab dengan diorang,,kita da pandai bergurau degn diorang..gosip dgn kwn lainlah…da pandai nak cari pasangan hidup lah…yela masa sekolah rendah kan..muka semua sememeh jer.heehe..rambut botak, muka plak siap bedak lagi..kalau yang lelaki tu ada yang sikat tepi,tengah..depan..,minyak rambut aduhai…satu botol letak..bila tight in baju..skema giler..sampai ke atas pusat..masa tue misai janggut xbrapa ada lagi..suci lagi..heheeh..yang perempuan pulak..kalu yang bertudung tue..asal sarung jer..heehe..penampilan xbrapa serius lagi..yerla…msa tue saham turun naik ag..beg diorang pulak penuh dengan key-chain..da bole bukak kedai kraftangan dah kalu kita kumpulkan..
Xperla..tu semua kisah2 dulu..dan memang indah saat di sekolah..ok kita terjah kepada tajuk tadi..sori..intro len sket untuk en3 ni.huhhu..bila terkenang saat sekolah dulu teringat tentang seorang kawan sy nie..dia mmg minat giler kat sorang awek cun nie..tudung labuh,muka putih,senyuman bak selasih..hehehe…hati bersih….kot….zaman kenakalan masa sekolah dulu mmg seronok…my pren nie..nak cuba le tackle si minah tue..macam2 taktik dia buat..masa tue..xda lg handset..mahai lagi nak beli..tulis la surat..surat sekeping hati la kunun..ayat dia pergh…tangkap leleh..tapi sayang dia guna kertas biasa jer,,nak bagi wangi sikit,,apalagi..letak la..bedak Johnson Baby..heehe..ala zaman budak2..asal wangi jer..kira ok la…time nak bagi yang best..ntah mcmner..kebetulan nama awek tue sama dgn nm kawan sy yang sorang lagi nie..tapi kwn saya nie..agak berisi sikit..mulut…adoi…xda insurance..u…kalu ckp..makan dlm kita..tapi yg best..dia pandai..leh la tlg..ajr sket..haha..ok sambung..my pren nie gunakan org tengah untuk kasik kat minah cun tue..tapi org tengah tue saja kot nak pekena dia..dia pun apalagi..terus bagi kat si bulldozer yg sama nm tue..hehee.

Sebenarnya kami semua ni satu kelas..ada dua orang nama yang sma tapi watak yang berbeza macam sy cerita tadilah..bila mamat nie datangnya kat kelas..si mulut murai nie tiba2 senyap..xmacam hari2 biasa..kalu bertemu diorang asyik berperang mulut jer..tapi hari tue senyap..my pren plak tak tau lagi yang surat cintan dia tue dah sampai ke tangan si mulut becok  tadi,,heheeh…ntah mcner my pren tue tiba2 usha minah cun tue tapi xda respon pun…dia tertengok plak si mulut becok tue..ha..yg nie respon baik punya..senyum2…pastu tunduk2 malu..wekkkk….hish…dua orang makhluk tue tak tahu lagi hal sebenar nie..mcmner yer????xpela..kalau cerita nie ada respon dari sahabat..sy akan teruskan ke part seterusnya..kalu xda..biarlah cerita ini tergantunh..hehee…ok lah..cukup dulu cerita dulu2 nie..jumpa lagi!!!

3 comments:

TheChekJah said...

lagi2... mane plak bleh gantung2...

MOHAMAD HUSAIRI BIN HANAFI said...

buat che jah..sabar yer...ada sambungannya..

azana said...

huhu..layan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...