Labels

Pages

Followers

Tuesday, December 21, 2010

Ish..Sombongnya Minah tue…Part 2

Salam sejahtera buat sahabat…maaf ya agak terlewat dalam menyambung cerita tentang minah tue..hehehe,…saje je nak buat saspen…ok..peristiwa lucu tue hampir seminggu terpendam tanpa pengetahuan mereka..saya dan kawan-yang lain sudah tahu tentang perkara ini..tapi my pren nie masih terpinga2..kenapa minah becok tue plak yang tiba2 bagi respon kat dia?kenapa tiba- tiba dia macam terpukau je bila tengok my pren tue..hehe…sebenarnya sy pun rasa lega kerana sy pun  ada hati pada minah cantik tue..kurang sikit persaingan..ish xbaik la..khianat kawan…weh…saya pikir balik..xperla sy akan tolong my pren tue utk cuba tackle minah cantik tue…tapi masalah nya…senjata yang di sediakan cukup padu..erm..sebenarnya ayat dalam surat tue hampir 99.99 % idea dari saya sya…bukan jiwang sangat pun..bias bias jergh,,,huhuh..kitorang da letak peluru paling baik..terbaik dari ladang…tapi yg malang ..sasaran yang di hajati..bukan si gadis manis tue..tapi terkena kepada gadis yang masam-masam manis pulak..erm…nasib kau la my pren…ok masa dalam kelas..plak..waktu tu waktu rehat..my pren nie bawa bekal..nasik goreng dgn air teh..
Sy dgn dia mmg selalu mkn sama2..kitorgn mmg mkn berjemaah…eh.. bukan xleh makan ke dalam kelas???? pandai2 la nak hidup labu…oh lupa nak cerita..minah mulut becok tue pengawas da…time rehat dia mmg selalu round kelas utk pastikan pelajar xmkn dalam kels..tengah syok melantak…tiba2 si minah tue datang tegur kami…tapi kali nie teguran dia luar biasa…lembut..santun kata dan penuh beretika…selalunya….ermm…macam ayam betina tak boleh bertelur..hahaha..teguran dia kali tue mmg lain..sy fhm …tguran sapa itu bukan untk sy tapi utk my pren..kebetulan masa tue my pren tengah minum air teh yang dia bawa tue..bila minah tue tegur jer terus dia tersedak…sy xkisah kalu dia tersedak dkat minah tue..lpas tersedak..elokjer..air teh tue..di sembur ke muka sya…dia ingat bomoh ke????? nie abg mat marah nie…
Selera saya yang tadi meluap2 terus tertutup serapatnya..kau mmg bagus la my pren..kalu wangi xper..ni bau mak ai…xperla my pren aku da lama maafkan kau..ha part nie yang best nie..kebetulan minah cun tudung labuh tue..lalu plak kat tempat kejadian..dia menyaksikan keadaan sy ,,masa tue..malu giler..dah la pas rehat waktu kelas Matematik..kelas yg paling ditakuti..heee..masa tue la sy dpt usha senyuman minah cun tue…aduh..terpaut hati pada wajahnya yang ayu…wekk jiwang..nyampah aku…pas kena sembur dengan bomoh siam tue..(my pren) sy g la tandas..tiba2..x disangka2..minah cun tue..hulurkan beberapa helai tisu..nasibla my pren xnampak..sy trus g tandas..cuci muka yang kena jampi tadi..tisu yang beliau bagi tue..eh kenapa ayat skema nie..aha..sy xguna pun..simpan elok2..buat kenangan…haha..ni kalau tau kat my pren..jadik perang dingin ni..leh buat lagu kerana ‘berhelai2 tisu’…tjuk dia..haha..ok..pas sy sampai kat kelas..sy tengok minah becok tue..n kawan2 lain..asyik senyum2…jer..yang my pren sy nie..da macm lembu kena buasir jer..hee sori ayat ngarut sket..
Ni certita masa nak balik sekolah pulak..kalaulah…minah becok tue simpan elok2 surat cintan tue..mesti rahsia tue lama terpendam..tapi nak buat cmner..segalanya dah di tentukan..my pren ni jenis suka menyelongkar meja orang…ntah kenapa..hari tue..dia berminat nak selongkar meja minah becok tue…sebelum tue..meja minah cun..dulu kitaorang tengok..mana la tau kot2 ada dia tulis nama my pren ker…kat bawah meja tue..ala korang macam xbiasa jer tngk meja korg kena conteng…’sood suka suraya la’….’ali suka sueriana lah’…’daud love devi’ la..macam2 lar..cer ..ingat balik…ok kita sambung..masa selongkar meja minah bocok tue…dia Nampak satu sampul surat warna emas…pastu tulis nama minah tue…dia da syak len da..sy cover buat2 macam xda benda berlaku…dia bukak surat tue…terus dia ketawa..pastu senyap..ketawa pastu senyap..pastu…macam orang gila skit..hehehe..yer la yang kitorang tau surat tue ada dua helai jer..bajet xda..ambik dari buku latihan penulisan..hahaha…tapi kenapa plak jadi LIMA helai..ah..sudah..tulisan pun da lain..bila di asingkan ….tu adalah surat balas atau respon dan menandakan surat tue dah di follow up..hihihi..mula2 my pren bcer sorang2 pastu..dia mcm nak pitam trus saya ambik surat tue..bace punya bacer…rupanya hati minah becok tue sudah tertawan pada my pren tue..kah3…apa sudah jadi..yang xtahan dia bagi pantun plak…kalau x silap pantun dia mcm ni bunyknya
ikan bilis ikan ikan termenung..
sya jugak cinta kat awk tinggi menggunung
ni pantun dia lagi..
ABCDEFG…
sekian jumpa lagi
.hahahahhahaa….lawok2..masa tue muka my pren dah merah padam..lambat kami balik sekolah…erm..takut plak mak bising..jadi cmner dgn surat tue?my pren berani tak betulkan keadaan sebenar?kalau cakap nanti ada hati yang terluka? Sebenarnnya minah cun tue..nak ker kat my pren atau sy?ish..banyak lagi cerita nie..nanti kita sambung lagi yer kawan2..ABCDEFG..sekian jumpa lagi!!!!

4 comments:

nadiahhazirah said...

assalamualaikum,,hah ap jadi wait 4 this story ,,kelako,,.n tibe2 teringat time skolah rendah,,

Norzulsuriana binti Yahaya said...

"sy pun rasa lega kerana sy pun ada hati pada minah cantik tue..." pergghh..ni mmg statement "cepu Emas"..hehehe

TheChekJah said...

ade sambungan lagi ke?? kalo ade, cepat2 la sambong yer abg mat..

HUSAIRI HANAFI said...

nadiah :menggamit kenangan silam..
nor: heheehe..statement jer tue..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...