Labels

Pages

Followers

Tuesday, December 21, 2010

ABANG Mat StORy

Salam  buat sahabat semua…maaf yang hari nie abg mat agak lambat memasukkan en3 terbaru..al-maklumla..baru sahaja pulang ke kampung…hihihi..home sweat home..sebenarnya bayak cerita hot…yg abg mat dgr…kat kampung nie..tapi yang tue nanti dulu yer…nie nak crita masa on the way nak balik kampg…abg mat nik train..perjalanan di jadualkan pukul 11.20 mlm…abg mat minta la tlong..kawan hantarkan..dalam perjalanan ke KTM..hampa tau ke KTM ap benda???lantaklah..dia boleh plak sesat..padahal Bandar tanjung Malim tue…bukan jauh mana pun…abg mat tengok jam da pukul 11.15..jiwa da gundah..hati da resah..tapi nasibla sampai..jugak..ok da sampai KTM..dlm pukul 11.19 kot…ingat da terlepas train…hmm…xbalik la nanti…duduk punya duduk..tunggu punya tunggu ada pengumuman dari brother KTM TUE..dia ckap train ke Buttworth akan tiba pada pukul 12.00..mlm…harap bersabar…korok….dlm tiket kul 11.20..tapi jalan kul dua belas..biasalah KERETAPI TANAH MELAYU….

Tapi  xperlah..masa menunggu di hentian tue..abg mat sempat jeling2 pandang2 ragam manusia..tiba2 timbul story baru nak kasik kat korag..hehehe…abg mat tengok kat hentian tue ada 3buah keluarga bahagia..jenis yg rock..alim..n santai..hehee..tapi semua ada budak kecik..ohh..lupa abg mat mmg suka budak kecik…soronok main dengan diorang…ish..boleh jadi abi mithali nie..hihihi.ok kita sambung lik..ada satu family nie..ada anak dara…ha jgn piker bukan2 yer..bukan niat nak tengok pun..tapi tertengok…jer..apa yg  abg mat nak crita nie tentang pakaian dia la…dia pakai tudung…pakai baju pakai seluar…tapi apa yang menarik pandangan abg mat..eh silap tapi ap yg a.mat musykil…saiz pakaian yg dia pakai tue..abg mat rasa bukan saiz S dah tapi saiz A…hehehe ad ker? Suar dia,, abg mat da xboleh nak banding mana seluar mana kaki…coz sama colour…ASWAD..colour dia..eh ni bukan kutuk tau..nie curahan rasa dari jiwa sya..ok..xperla harap2 dia berubah..sama2 kita doa yer…abg mat tengok plak satu family nie…ada sorang anak teruna plak…rambut..ala2 sam bunkface…kulit ala2..arwah M.Jackson sebelum buat pembedahan plastic..n mulut..mcm Angelina jolie kot..wah…gitu…tapi abg mat tengok jenis sluar sama jer mcm anak dara tadi…kecik dari atas sampai ke bawah…ish selesa ke dia pakai?abg mat lelaki tahula…tak ke menggangu sesuatu…xper kot..dia mmg dah biasa kot…

Satu family lagi..kali nie abg mat seronok tengok..dari ayah sampai anak..yang muslimat cantik bertudung dan uang muslimin…molek berkopiah..anak kecik diorang semua dah diterapkan degan pakain Islam sedari kecil lagi..eh napa ayat skema plak nie..xpe ae…tapi abg mat respect kat family tue..didik anak2 diorang..hmm,camnerla abg mat..nanti bila dah ada anak,,harap isteri-isteri abg mat…eh…bnyak plak..harap isteri abg mat dapat berikan didikan yang terbaik untuk anak2 a.mat…nanti ..ihhihi..erm… eh kawan..abg mat        


bukan kata family yang dua lagi tue x bagus yer…tapi terpulang kepda family tue tntang cara didikan ank2 diorang..

Syukur..sangat bila Allah kurniakan kita tubuh badan yg sempurna..kita melihat..dan dpt sma2 mengambil pengajaran tentang stiap ciptaan Alllah ini..sebelum a..mat undut diri..abg mat minta maaf yer..kalau bahasa yang digunakan tadi xcapai standard piawaian ISO..heheehe..sama2 kita nasihat menasihati..tue..cerita luar train dalam train..ada lagi…xperla..kita noktah sini dulu yer..salam 1malaysia..!!!!
                                  (DUA GAMBAR DI ATAS ADALAH SEKADAR GAMBAR HIASAN)                                            

2 comments:

nur hikmah said...

bersyukur sbb kita dlhrkan dlm keluarga yg sgt mmntingkn soal agama. alhamdulillah.. n moga keluarga yg bakal abg mat bina nti dipenuhi dgn ciri2 islam.. insyaAllah.. =)

Suria. said...

wey, isteri-isteri tu yg tak ley tahan.
hahaha..
mcm dah plan jer..
haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...